Rätt biltvätt i Skärholmen

Precis som allt annat som används utomhus, blir en bil förr eller senare smutsig och behöver tvättas. Detta måste givetvis göras med jämnare mellanrum om bilen används mycket i terräng, men även i större städer där avgaser och damm gärna hjälper till med att smutsa ner. Det är viktigt att hålla din bil ren, inte bara för att få den att se fin utan också för att få den att hålla längre. Regelbunden biltvätt skyddar lacken och förebygger rost.

Automatiskt eller manuellt

Det finns ett flertal sätt att tvätta bilar på. Antingen kan du köra in bilen i en automatisk biltvätt i Skärholmen där stora borstar och maskiner gör jobbet åt dig. Eller så kan man göra som hos oss och tvätta den för hand. Självtvätt kan du naturligtvis utföra hemma eller på en särskild tvättstation som brukar finnas på större bensinmackar, men du sparar mycket tid och får ett perfekt resultat när du lämnar in den till oss.

Ta en fika så länge

Självklart finns det både för- och nackdelar med båda alternativen. I en automatiserad biltvätt behöver inte du göra någonting alls. Kör in bilen och sitt kvar för att titta på och beundra tekniken och maskineriet, eller kliv ur och avnjut en kaffe och en bulle medan bilen tvättas. En automatiserad biltvätt gör även jobbet hyfsat snabbt. Dock kan dessa missa detaljer som du skulle kommit åt om du tvättat och putsat för hand. Borstarna kan dessutom repa lacken på din bil, vilket inte är bra.

Biltvätt Skärholmen skonsam polering vaxning

Rätt redskap

Att istället tvätta bilen för hand tar lite längre tid, men det går samtidigt att anpassa tvätten efter just ditt fordon för att komma åt överallt. Det viktigaste är att använda ordentliga redskap för att undvika onödiga skador. Det är också viktigt att använda sig av rätt teknik och att vara väldigt noggrann.

En högtryckstvätt är väldigt effektiv att ha till hands när det kommer till biltvätt. Även skonsamma rengöringsmedel och ordentliga svampar är bra att ha. Kan du inte få tag på detta är det att rekommendera att lämna in bilen till någon som har dessa saker, i exempelvis Skärholmen, och att betala en liten slant för en ordentlig handtvätt.

Nerifrån och upp

När det kommer till själva processen börjar vi med att spola av bilen ordentligt för att få bort sand, damm och dylikt. Det undviker att smuts lägger sig i lager och skadar lacken. När bilen är helt avspolad är det dags att gå på med svamp och rengöringsmedel. Här får aldrig smuts sitta kvar på svampen och skapa repor när du börjar gnugga den mot lacken. När det är dags att spola av rengöringsmedlet ska detta göras uppifrån och ner för att försäkra om att allt verkligen spolas av.

Vi erbjuder även komplett rekond från 700:-